Röntgen

Började med att vi fick en genomgång av hur apparaterna fungerade. Sen fick jag och Joel hälsa på vår patient som hette Torsten. Mycket trevlig man det där.. och snygg! Haha, lite äcklig med, för han var en docka med riktiga människotänder. Bleeee. Alltså riktiga tänder i en levande människa är ju inte äckligt (oftast) men i en docka känns det lite skummt.

Iaf, efter att vi hälsat fick Joel ta på Torsten en blykrage så att han inte skulle utsättas för onödig strålning. Bra att ha en assistent ibland ;)


Efter det satte vi in en sensor (bild) i munnen. Den är digital och skickar bilderna direkt in i datorn så man inte behöver hålla på och springa massa för att framkalla/skanna bilderna. Jättesmart juh!

Sen fick man stå och ställa in riktningen på kameran. Tog typ 5 min för varje bild och var värre än ett gympapass. Man fick nämligen vara och huka sig kring dockan för att se att man satt bilden och kameran i vinkel. Har nog gjort 70-80 benböj idag. När riktningen var inställd gick man ut ur rummet och tryckte på en knapp så knäptes ett kort.

Kortet kunde se ut nått sånt här. Just detta kortet var bra taget och godkändes. Men om kortet var dåligt fick man gå in igen och rikta om kameran ev flytta sensorn och sen ta en till och ett till, och ett till. Nån bild tog vi om 5-6ggr innan det vart bra. Tur att Torsten var tålmodig.

Idag var första tillfället som vi fick öva på att ta bilder. Vi fick ingen genomgång innan så att vi skulle få testa oss fram. Fick ta hur många bilder vi ville, det viktiga var att vi fick öva och kunde få fram bra bilder på slutet. Genomgången ska vi få på lektionen imorgon. Sen ska vi ta mer bilder efter det.

Nästa övningstillfälle får vi bara ett försök på varje bild och sen får vi gå till nån som ska bedömma vilka vi ska ta om. Så då blir det inte att vi kommer ta lika mycket bilder. Måste skärpa till sig då så man riktar kameran rätt. Får inte utsätta patienten för massa onödig strålning.

Tredje tillfället ska vi få öva på varandra för att se hur det kommer kännas för patienten sen och sista tillfället kommer vi ha en riktig patient. AAAAAAAHHHH!!! Det är redan nästa fredag för min del. Jag är i grupp A och vi är första gruppen ut att öva på riktiga patienter. Kul, läskigt och alldeles, alldeles underbart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0