Glöggkväll

Nu ska jag iväg till en klasskompis på glöggkväll. Alla har olika saker att ha med så att det blir som ett knytkalas. Min uppgift var kanske inte så oväntat att fixa fika. Så igår bakade jag lussebullar och idag har jag gjort en mjuk pepparkaka. Tror det blir bra.

Är supernöjd med våran klass. Spec nu när vi gått ett tag och lärt känna varandra bättre. Vi är indelade i mindre kompisgrupper för det mesta, men klassen är ändå inte uppdelad så att det är svårt att komma in i nått av gängen. Alla kommer bra överens och jag tror inte att det är någon som inte gillar någon annan. Alla är så grymma :)

Tyvärr kan man inte bjuda alla på sånna här smågrejer som ikv då det skulle bli lite trångt med 28 pers i en lägenhet. Men man hade gärna velat.

Nåja, nu får det vara nog tjötat om min klass. Här är bilder på mina bakverk.


Håll tummarna nu!

Vi har en ny lägenhet på g. Hoppas vi får komma och kolla denna gången. Skulle vara så skönt att veta att vi har en lägenhet för just nu är det ett stort orosmoment som tar väldigt mycket energi för både mig och Limpa. Ska och kolla på denna på onsdag efter skolan så nu håller vi tummarna igen!


Munhygien

Fredagens lektion i munhygien. Hade som sagt sparat plack från måndag till fredag vilket innebär 4 hela dagar och 8 morgon/kvällar utan tandborstning. Gissa om jag njöt igår kväll när jag fick borsta tänderna innan jag la mig. Eller imorse för den delen. Hell ye I did! Tar mer på psyket än man tror när man inte får borsta tänderna faktiskt. Man tänker sig för innan man snackar med nån, man känner sig ofräsch hela tiden hru ren man än är i övrigt, man går hela tiden och tänker på sin mun vilket tar massa onödig energi som man annars lägger på annat. Men oj vad vi lärt oss mycket. Nu vet vi vad dålig munhygien innebär och hur det påverkar en. Bra erfarenhet sen när vi ska träffa våra patienter.

Fick agera patient

Plackinfärgning pågår

Allt det rosa vid tänderna är plack. Jag hade ändå ganska lite om man jämför med de andra i klassen. Jag hade mest kring tandköttet och inte så mycket på resten av tänderna. Vissa hade rosa på prick hela tänderna, såg inte klokt ut :P haha.

Ren och fin igen!

Längtan

Nope det vart ingen lägenhet. Fick inte ens komma och kolla. Tjejen som ägde den bestämde sig för att ge den till sin kompis istället. Surt sa räven men det är bara att försätta leta.

Och nu över till nått helt annat. Imorgon ska jag nämligen äntligen få borsta tänderna igen. Åhh vad jag längtar!

Men det har faktiskt gått förvånansvärt bra för mig. Enligt Linus luktar jag inte illa i munnen och jag känner typ inte av nått plack på tänderna när jag känner med tungan. Nästan alla andra i klassen sägen att dom känner en hinna på tänderna och att det är strävt. Men jag känner bara lite  på tänderna längst bak. Jag har säkert plack på alla tänder alla ytor men kanske inte så mycke som de andra då när jag inte känner av det.
Sen trode ju jag att jag skulle få massa blåsor i munnen då jag normalt får det jättelätt, men inte heller det har jag fått. Känner att den är en liten på gång men det är ju nu så här idag den sista kvällen så när jag borsta tänderna imorgon kommer den försvinna.

Har vart ett jätteroligt projekt och det kommer bli kul att se vad resultatet blir.

Lägenhet

Ikväll ska vi förresten och kolla på en lägenhet. Den låter helt perfekt när hon som bor där beskriver den så jag hoppas att den är lika perfekt när vi ser den.

Så ni får hålla tummarna för oss nu så kanske vi äntligen kan få löst boende frågan.

Åhh vad jag vill borsta mina tänder!

Måste kämpa för att inte råkas göra det av ren vana. Placket ska få växa på tänderna till fredag. Ingen tandborstning, ingen tandtråd, inget flourskölj eller liknande får användas. Då blir det fel i resultatet Tänker på tandborstar och tandstickor hela tiden typ.

Vill, vill, vill borsta tänderna och det NU!

Jag har alltid förut tyckt att det är jobbigt att borsta tänderna. Att det är ett himla projekt varje morgon och kväll. Men efter detta lovar jag att aldrig mer klaga på det. Jag ska njuta av varje tandborstning i resten av mitt liv och alltid bortsa med glädje... Eller iaf nån vecka, sen blir det nog jobbigt igen. :P

Yes

Fick tillbaka mikrobiologitentan idag. Alla i klassen hade klarat den, även jag ;) Så skönt att ha klarat hela första halvåret utan en enda omtenta. Men än är jag inte helt safe. Har en rapport som ska in och en praktisk examination kvar innan terminens slut. Klarar jag bara de så har jag gått fläckfri genom första terminen.


Bild från 2008 som stämmer in på mitt sinnelag just nu.

Söndag

Imorgon ska vi ta plackindex och nollställa varandra i skolan och sen får vi inte borsta tänderna på hela veckan. När veckan är slut ska vi ta ett nytt plackindex och sen ska vi skriva en rapport om det hela. Ohh vad jag längtar... och Linus med kan jag tro. Tänk att få pussa en mun som inte borstats på en vecka. Yummie!!Förresten

Mikrobiologitentan i tisdags kändes bra. Tror att det kan gå vägen. Klarar jag den har jag inga mer salstentor för i år. Då har jag bara ett till grupparbete kvar att lämna in.

Så nu håller vi tummarna.

Lång helg

Igår hade jag lektion mellan 8-10. När den var över började mig helg. Nästan 5 hela dagar jag ska vara ledig. Haha sjuuuukt skönt! Har lovat mig själv att jag ska sova, sova, sova och kanske baka lite. 

Har vart så uppstressad över grupparbetet vi skulle lämna in, tentan i mikrobiologi och även det att farmor blev dålig. Jag tror jag fått magkatarr av all stress. Jag har haft konstant ont i magen i 2 veckor. Det skär i den all the time, jag får sura uppstötningar och jag är hungrig prick hela tiden. Men det börjar kännas lite, lite bättre nu när jag fått ta det lugnt i 2-3 dagar. Så snart är det nog över.

Jag har dock jättesvårt att slappna av på min lediga tid. Känns hela tiden som att jag har saker jag måste göra. Fast jag vet att jag inte har det. Men ända sen vi började i höstas har jag haft något jag 'borde göra'. Så fort jag sett tv har jag känt att 'egentligen så skulle jag kunna plugga nu', även om det kanske vart en månad kvar till tentan. 'Det ju bättre att plugga nu än att ta det i sista minuten'. Sen har jag inte pluggat ändå och då har det gett mig dåligt samvete och jag tycker att jag har dålig karraktär. Även om jag visste att det inte var så akut egentligen. Och detta sitter kvar i mig nu när jag faktiskt inte har något jag kan göra, även om jag hade velat. Har den där olustiga känslan i bakhuvudet när jag ser tv, läser eller vad jag då kan tänkas göra. Får ingen ro i kroppen. Får googla nå avslappningstekniker och se om det kan hjälpa.

Träffade en tjej från klassen igår på gymmet och hon upplevde precis samma sak. Hon sa att hon har ingen aning om vad hon ska göra av all ledig tid vi helt plötsligt fått. Haha, det är skönt att man inte är ensam iaf :P
Tänk om man fått spendera sina lediga dagar i ett sommrigt Apelviken, Varberg?!
Underbarare ställe finns inte!

Farmor

Får börja även detta inlägg med att skriva sorry. Har vart mycket på senaste. Var hem till Kalix i helgen för att gå på Agnetas begravning. Vi hade tenta på fredagen i mikrobiologi så det var osäkert först om jag skulle kunna åka. Men min lärare var supersnäll och lät mig göra tentan idag istället så att jag skulle kunna åka hem redan på torsdagen.

Under helgen när jag var hemma blev min farmor väldigt dålig så jag passade på att spendera mycket tid med henne. Innan jaag åkte tillbaka till Umeå på söndagen sa vi hej då till varandra för sista gången.

Igår morse kl 10 gick min älskade fina farmor bort. Saknaden är stor och det känns så klart tråkigt. Men hon var gammal och har haft ett bra liv och hon kände sig själv redo att gå vidare. Vi är glada att det gick så pass fort som det gjorde och att hon slapp ha ont.Jag lever

Sorry att jag inte uppdaterat på ett tag. Senaste dagarna har bestått av plugg, plugg, plugg. Har jobbat med grupparbetet, pluggat inför fredagens tenta i mikrobiologi och även jobbat lite på ett nytt litet arbete som vi ska redovisa om 2 veckor. Så det har vart mycket nu och bloggandet har, trots att det inte tar nån tid egentligen, hamnat i kläm.

Imorgon fyller Linus år så då ska jag ta det ganska lugnt och försöka mysa med honom. Är ledig på måndag så då har jag ändå tid för plugg hela dagen. :)


Munhygien examination

Igår hade vi en muntlig examination i munhygien om tandrengörings redskap. Vi skulle kunna vilka olika typer av tandborstar det finns, vilka borstar som passar till vilken patient, olika tandborstningsmetoder som används och för/nackdelar med dem. Sen skulle vi även kunna allt om redskap som används mellan tänderna och vilken teknik man ska ha när man använder dem.

Klarade det galant så klart. Men ni som känner mig vet ju att det där med att snacka, det kan jag. Så ett muntligt prov är inget som skrämmer mig. ;)


RSS 2.0