Jullov

Har uppdaterat här men ser att inläggen inte kommit upp. Skumt!

Julen kan iaf sammanfattas så här: Lugn. Ingen av mina två bröder har kommit hem denna julen så jag har fått ha mamma och pappa för mig själv :D Och vi bara myser och myser och myser och äter god mat, men mest myyyys! Även hos Limpas föräldrar är det mat och mys som gäller. Hur skönt som helst.

Tomten var snäll och gav mig bl.a. en glassmaskin, ett macaron kit och en gjutjärnspanna. Anar ni ett tema?  :) Det som är bra med min nya glassmaskin är att jag kan göra egen glass med mycket mindre socker, eller inget alls t.o.m. ex gjorde jag en god med turkiskyoghurt och frysta hallon och en liten skvät grädde. Supergott och bra för tänderna, haha ;)

Dagtid har jag hunnit med att besöka gymet några gånger, vart till IKEA i Happis med den obligatoriska svängen över Finska gränsen, fika och shopping inne i Kalix och nu ikväll bio med tjejerna. Min allra bästa vän och kompis Kristina fyller år idag och det firade vi med The girl whit the dragon tattoo. Mycket trevligt då biografen i Kalix bytt till digital utrustning vilket har förbättrat bild och ljudkvalitén AVSEVÄRT!

Har noll planer för nyår men tror det blir middag med goda vänner och sen skicka iväg en rislykta eller två vid 12-slaget.

Annar läser jag massor, hunnit läsa ut en bok och håller just nu på med två samtidigt och efter det har jag två nya som väntar. Dessutom ligger flera artiklar på min cambro som bränner mitt samvete. Måste läsa dom också för vi ska gå igenom dom direkt när jag är tillbaka i skolan. Men jag tar det efter nyår. Ska trots allt vara tillbaka först den 9:e.

Kommer kunna baka finare macroner nu med mitt nya kit.

Och så en bild på mig så ni inte glömmer hur jag ser ut.

Taggad

På förmiddagen idag fick vi lära oss hur Pubmed (databas) fungerar inför vår examensarbete som vi ska göra under nästa termin. Gick igenom hur man letar artiklar och arbeten m.m.

Jag, Malin och Nicole har valt ett så roligt ämne och vi har så många bra idéer så det är helt sjukt. Är supertaggad och vill bara börja jobba med det NU! Ska tjuvstarta lite imorgon med att skicka iväg några mail till människor som vi tror kan hjälpa oss med info, forskning och tips och råd så vi kan börja arbeta direkt efter julen.

När jag har tänkt på detta arbete tidigare har jag mest kännt stress och ångest men sen kom vi på ämnet så där bara pang, boom och så helt plötsligt kan jag inte vänta med att få börja. KUL!

Philips

Idag hade vi en lunchföreläsning men Philips. Dom pratade om deras olika el-tandborstar och bjöd på en baguett. Sen fickvi veta att vi skulle få (!) en borste av dom. ASOME or what?! Tyvärr hade borstarna inte kommit till skolan ännu så vi kommer att få dom efter jul. Men det gör ju ingenting. Ska bli kul att få testa deras variant då den har en annan teknik än den vi fick från Oral B. Bra att veta hur de två största märkena funkar när patienter frågar och vill bli rekommenderade.

Oral B är marknadsledande i Sverige så den har väl de flesta ganska bra kolla på. Philips är inte lika stora här men är den mest rekommenderade borsten både i USA och Japan. Det finns vissa skillnader mellan dom så det ska som sagt bli kul att se vilken man själv föredrar. Får väl återkomma med recension när jag använt båda ordentligt ett tag.

Den vi ska få.

Blekning

HA! 2 poäng från max. Man kan väl det där med att skriva tentor va?!?! ;)

Efter tentagenomgången blev vi bjudna på en lunchföreläsning om tandblekning. Fick baguett, dricka och en snabb men mycket innehållsrik genomgång av blekning, både på klinik och hemma. Fick med oss en påse med prover när vi gick hem. Tror dock inte att jag kommer att använda  produkterna för jag kollade vad jag hade för färg mot en färgkarta och jag hade typ ljusaste färgen. Känns onödigt att bleka då får ge bort det i julklapp kanske, nån som är sugen?

Onsdag

I måndags redovisade jag och min sammarbetstandläkare 2 patienter vi haft tillsammans + hur vi tycker sammarbetet har gått. Egentligen ska detta redovisas nästa termin men min tandläkare ska ta ett sabbatsår och därför var hon tvungen att redovisa nu. Och om hon ändå skulle redovisa tänkte jag att jag kunde också göra det nu. Så nu har jag en sak mindre att tänka på nästa termin. Skönt!

Idag ska vi få tillbaka våran psykologitenta, den enda vi har kvar att få tillbaka. Har jag klarat den så har jag klarat hela 3 terminer utan en enda omtenta. Jag = BÄST!!! Sen i eftermiddag har vi ett patientpass som vanligt. Börjar få in rutinen på det där nu och känner att jag inte behöver lika lång tid för varje patient längre. Kul att märka att man gör framsteg.

Måste käka frukost nu så jag inte kommer försent. Hör av mig i eftermiddag med tentaresultatet.


Yeey oss!

Idag fick vi ett mail där det meddelades att hela klassen har klarat KOF-tentan (klinisk oral fysiologi). Skönt. Nu väntar jag bara på besked om Psykologitentan sen kan jag lägga 3:e terminen bakom mig.

Ledighet

Mohahahaha jag har vart ledig idag och det ska jag fortsätta vara till kl 16 på måndag. Fattar ni vad skööööönt! På mån ska jag och min sammarbetstandläkare redovisa två patientfall som vi sammarbetet med. Bör ta max 2 h sen börjar jag inte igen förrens kl 13 på tisdag. Man kan säga att jag har en 4 dagar lång helg nu. Jag ska utnyttja tiden väl till att slappa, läsa min bok, bada badkar, slappa mer, äta god mat och mysa på stan.

Känns som värsta lyxen att vara ledig så här mycket och inte ha något att plugga. Den här terminen har vart den tuffaste hittills och jag fattar knappt att jag klarat mig. Haha ibland känns det som att jag bara haft tur och lyckats halka vidare på nått bananskal utan omtentor eller andra större misslyckanden. Lite som att jag egentligen inte kan det här utan att jag bluffar mig fram och alla går på det. Förstår ni hur jag menar?

Jag KAN ju, och jag VET att jag kan. Har lärt mig massor under tiden jag utbildat mig. Men ibland (väldigt ibland) när jag sitter med en patient eller med en lärare känns det som jag skrev ovan.

Jaja nu ska jag fortsätta njuta av ledigheten med att läsa en stund bara så där mitt i natten.


Slutspurt

Snacka om att jag har gett upp för terminen. Imorse snoozade jag lite för länge och sen stängde jag av klockan och bestämde mig för att skippa förmiddagsföreläsningen för sängen var vääääldigt skönt. Är som att luften gått ur mig nu när sista tentan är gjord. Vill bara ha jullov NUUU!

Sen insåg jag att det är dumt att stanna hemma om man inte är sjuk, ibland får man bara ta sig i kragen helt enkelt även om det känns jobbigt. (Man kan inte välja lätta vägen ut, alltid lär man sig nått på föreläsningarna som man missar om man läser själv hemma) Så helt plötsligt fick jag väldigt bråttom om jag skulle hinna i tid, och det gjorde jag ocskå. Tur det!

Hade klinik på eftermiddagen. Hann ta hand om min patient och även fixa några andra grejer innan det var dags att gå hem. Och när jag väl kom hem så somnade jag och sov i 2.5h, ett teckan på hur trött jag är. Sov ändå till 9.30 imorse. Tur jag är ledig fredag och måndag så jag får 4 hela dagar på mig att ladda inför slutspurten sista veckan.


Snö!

Imorse när jag vaknade och drog undan gardinera såg jag att det hade snöat under natten. Inte så mycket men nog för mig. Äntligen får man ändå säga. Att lite snö kan göra så stor skillnad, blev ju mycket ljusare direkt.

Har haft askultation idag hos min sammarbetstandläkare. Inte så mycket att säga om det egentligen. Kul att se hur hon jobbar, men inte så mycket att göra för mig. Blir mest att sitta och titta medans hon jobbar på.

Efter askultationen satte vi oss ett gäng för att plugga till tentan imorgon. SISTA FÖR TERMINEN YEEEEY! Jag hoppas och tror på att det ska gå bra. Inte allt för mycket att plugga in och tack och lov kan man ju alla svåra ord redan så det känns inte så svårt. Får väl se vad jag säger efter tentan imorgon ;)

Ska bli så skönt att inte ha något att tänka på på kvällarna.

Utanför fönstret imorse.

Pluggstation

RSS 2.0