ZzZzZzZzZzZ

Packa, packa, packa, städa, slänga, rensa och packa lite mer. Där har ni mitt liv just nu. Om jag känner att jag har nån minut över slänger jag i mig en macka eller två. Imorgon börjar vi så smått köra bort kartonger och annat som får plats i bilen till nya lägenheten. Sen på torsdag ska stora lasset med möbler gå. Firar nog det med en obligatorisk flyttpizza sen ;)

Men nu ger vi oss för kvällen. Viktigt att få några timmars sömn så man orkar med de andra dagarna med.

Så här slut känner jag mig nu.

Pressent

Förresten. OralB var hos oss och hade föreläsning i fredags. Hon hade med sig en pressent som vi fick i slutet på föreläsningen:


En sprillans ny Triumph med smartguide. Hur bra!!?

Som jag skrev när Tepe hade vart hos oss, är det bra när vi får produkter av företagen så vi kan få möjlighet att testa dom själva hemma. Detta gör att vi får bättre koll på utbudet och sen vet vad vi ska rekommendera till våra patienter. Nu hoppas jag på att Philips ska nappa på detta så man får testa några av deras produkter också ;)

Stress

Ahhhh! Känns som att jag inte hinner med mitt eget liv just nu. Så mycket att göra hela tiden. Sista veckan i skolan, klassfest, tentaplugg och på det en flytt. Vi har nämligen bestämt oss för att flytta igen. Denna lägenheten är för stor för oss två (105 m2) och behövs nog bättre av någon annan. Sen är hyran lite för dyr för oss tycker vi. Vi vill kunna 'leva' också inte bara lägga pengar på mat och hyra och ändå ha tomt på kontot i slutet på varje månad. Jaja nu vet ni varför jag inte hinner sitta vid datorn så mycket iaf.

Imorgon har jag min sista tenta för terminen i Psykologi. Vi är två stycken som inte skrivit den ännu. Men av dom som skrev den förra fredagen var det inte någon som kuggade, trots att alla svarat väldigt olika. Så det känns ganska lungt, bara jag kan motivera mina svar så ska det nog gå vägen. :)

För mig och Limpa är det nu flyttpacka och städa som gäller fram tills den 1:a då vi får nyckeln till nya 'laggen'. Sen har vi besiktning på fredag och efter det åker vi till Kalix. Ska bli skönt att spendera 3 månader på hemmaplan med familj och vänner. Kommer komma tillbaka till skolan med massa ny energi.

Early morning

Nu är 'semestern' över. Tillbaka till verkligheten som består av plugg i ca en vecka till för att sen gå på sommarlov. :D Fast sommarlov och sommarlov. Jag har fixat mig ett sommarjobb på Kalix folktandvård så jag ska jobba under juni och juli. Men efter det blir det sommarlov i ca 1 månad.

Mitt flyg idag går kl 8.20, det är därför jag är uppe så tidigt. Tänkte att det kan vara skönt att inte komma hem allt för sent på kvällen för jag har ju ändå skola imorgonbitti. Längtar efter Linus och alla kompisarna där uppe. Ska bli kul att träffa alla igen.

Nu ska jag käka frukost och sen måste jag dra. Hörs när jag kommer hem.

Heipa.

Nöjd

Förbättrade förra årets tid med 15 min.

Många människor på Avenyn

Medalj

Nu är det snart dags.

Idag smäller det. Om bara några timmar går starten för Göteborgsvarvet 2011. Hoppades in i det sista att detta skulle vara sant så jag skulle få slippa. Men det verkar som att dom räknat lite fel så det är väl bara att bita ihop och springa då. :)

Vädret är fint här i Göteborg och jag tror det blir en bra och rolig dag. Min start går kl 15 så då får ni önska mig lycka till.


G

Fick tillbaka resultatet på tentan i sjukdomslära idag. G stod det på raden bredvid mitt nummer. GÖTT! Då kan jag njuta lite extra av min lediga dag som jag ska ha imorgon.

Idag satt vi och pluggade från 8 till nästan kl 18. Fick mycket gjort men han även med en HEL del slösurfande på youtube. Och en glassbägare med 4 kulor. Tänker att jag måste ha lite att ta ifrån på lördag ;)


Resedagbok

Befinner mig för tillfället i Göteborg. Har vart på bröllop i Jönköping i helgen och nu på lördag ska jag som jag sagt tidigare springa göteborgsvarvet. Är nervös och sjukt taggad inför detta. Sprang 2 mil förr förra helgen för att kolla formen, fick en tid på 2.05 så det var inte så illa :)

Idag har jag hängt på brorsan till Chalmers för att plugga mellan 10-17. Får inte tro att jag har semester bara för att jag befinner mig på annan ort! Har Psykologitenta på fredag som jag missar, men som jag ska göra så fort jag bara kan när jag kommer hem. Så jag måste ändå ligga i och plugga järnet. Sista tentan för terminen vill man inte gärna kugga. Denna är dessutom jobbigast hittills för jag fattar inte riktigt vad det är jag ska plugga på. Men jag gör instuderingsfrågorna så ska jag väl klara mig.

Imorgon blir det återigen grupprum på skolan som gäller. Efter det ett högintesivt pass i trapporna i backen som leder upp till brorsans hus. Sen får jag nog belöna mig själv med en glass eller nått annat gott.


Måndag

Tenta i sjukdomslära idag. Gick bra tror jag. Kändes helt ok när jag skrev och jag svarade på allt utom en fråga där jag fick totalt hjärnsläpp. Kunde det när jag kom ut så det var lite förargerligt. Men men.

På tal om hjärnsläpp. Jag hade inte med leg till tentan idag. Åhh vilken panikkänsla jag fick i kroppen när jag insåg det. Men jag fick skriva tentan ändå, så får jag gå till någon imorgon och efterregistrera på nå vis. Puh! Hur kan man glömma leg? Penna, sudd, leg är de enda tre saker man behöver ha med. Inte direkt mycket att ha koll på men tydligen nog för min hjärna :P

Annars då? Vi har för tillfället sjukt bra väder här i Umeå. Igår gick vi några från klassen ner till älven och låg på filtar i solen hela dagen. Fick mig lite färg på nosen. Idag blev det ett intervallpass med Melissa i slalombacken. Springa upp, gå/jogga ner. Kul men nog ville jag kräkas sista gången vi kom upp. Haha. Det blev 6 turer upp och ner för backen = godkänt.

Nere vid älven i igår.

Plugglördag

Har tenta på måndag så vi bestämde oss för att mötas upp på skolan för att plugga idag. Vi hade bokat ett grupprum från 10-13 men det avbokade vi och satte oss ute i solen istället. Kan inte med ord beskriva hur skönt det var. Solen stekte men det blåste ändå lite svalkande vindar som hindrade oss från att smälta på plats. Fick mycket gjort idag och tentan kommer vi alla att klara utan problem!

Tog lite bilder idag för att kunna visa hur bra vi hade det. Om ni kollar noga ser ni att jag och Joel jobbar hårdast av alla :P

Malin är duktig
Melissa är duktig

Nicole är duktig

Joel jobbar på balansen.

Jag jobbar på brännan

Här kunde jag inte heller plugga för här var jag ju upptagen med att fota. Och Joel med att dricka läsk :P

När vi pluggar så här i grupp är fika obligatoriskt. Detta är lite av vad som slank ner i våra magar idag:
Haha man kan inte tro att vi går tandhygienist.

Tandtekniker

Idag fick vi ha tandteknikerstudenterna som patienter på skolan. Kul att få öva på nån man inte känner, men som i egenskap av student kanske förstår oss som nybörjare lite bättre än utomstående. (Förstod man den meningen? Jag hoppas det, annars får ni säga till.)

Det gick iaf bra tycker jag och jag tror att min patient tycker samma. :) En annan sak som var kul med att ha dom som patienter var att det var en ny mun att kolla i. Man börjar kunna klassens munnar så pass bra nu (+ att vi inte har nått att åtgärda längre) att det inte är nån utmaning att göra på varandra.

Igår hade vi anestesi och la bedövningar på varandra från 8-17. Var lagom mosig i skallen när jag kom hem. Imorgon ska vi fortsätta med bedövningarna men vi börjar först kl 13 så det blir inte riktigt lika jobbigt. Är fortfarande jätteroligt att lägga bedövningar och man lär sig nått nytt vid varje tillfälle. Älskar denna kursen!


Söndag

Ännu en vecka har passerat och det är nu bara fyra veckor kvar till sommaren. Hur sjukt?!

Veckan som gått har vart hur kul som helst. Vi hade två klinikpass där vi fick öva att lägga bedövning på varandra. (Åhh håhåhå.. jag kan inte ens beskriva för er hur kul det är.) Gick jättebra båda dagarna och kommande vecka har vi mer pass bokade för detta.

I veckan kommer vi även ha vår första patient som vi ska göra en riktig undersökning på. Vi får börja med att öva på tandteknikerstudenterna, och i gengäld tror jag att de ska få göra skenor åt oss eller nått liknande. Är inte så nervös inför undersökningen då vi har övat så mycket på varandra att man kan rutinerna bra nu.

Det var väl det jag hade att rapportera för stunden. Nu ska jag slå mig ner i soffan och plugga lite sjukdomslära. Trevlig kväll!


RSS 2.0