Näst sista tentan idag...

Hur skönt?? Sista tentan för terminen har vi på tisdag. Sen är det bara föreläsningar och klinikpass kvar till JULLOV! Ska bli så skönt att inte behöva tänka på tentor på nästan en hel månad.

Skriver tentan mellan 8-11 och sen har vi patienter kl 13. Tentan vi skriver idag är Psykologi =dags att ordbajsa som aldrig förr. Kan man bara motivera svaret man ger så brukar det gå bra på dessa tentorna.

Denna veckan är ganska lugn har pat i eftermiddag, imorgon em och på tors em. En föreläsning om tanblekning imorgon fm och resten av tiden är vi 'ledig'. Måste dock använda den tiden till att plugga Oralrehabilitering som är nästa tenta på schemat. Skriver den nästa tisdag och jag kan inte påstå att jag pluggat mycket på den nu utan psykologin har varit prioriterad.

Nå ville bara säga hej och godmorgon!


Önska mig lycka till!

Onödigt?

Haha vi var klara kl 10.40. Och då hade vi ändå hunnit sitta och snacka skit ett tag. Kändes kanske lite onödigt att gå till skolan med tanke på det lilla som uträttades. Men men fick ju hänga med kompisarna ett tag iaf. Så det vart att gå hem och lägga sig i soffan och sova en timme eller två efter intagen lunch. Sen spela sims och stöka med middagen innan det var dags att sticka iväg till IKSU.

Nu är jag just hemkommen från träningen och ska snart hoppa in i duschen. Efter det ska jag läsa igenom alla papper en sista gång så jag är redo för tentan imorgon. Roligare än så blir det inte denna måndag.

Imorgon kommer min mamma till stan för jobb och en övernattning. Ska bli mysigt. Saknar henne och pappa mest hela tiden. Tur att det finns telefoner, fejjan och skype så man kan höras när saknaden blir för stor (vilket i vårt fall är nästan varje dag) :P

Typ så här ser jag ut nu (läs varje vaken sekund här hemma):
*Nån av Linus tröjor (mycket skönare med hans stora och mysiga ).
*Långkallingar med för stora knän.
*Bästa mysfilten, inhandlad på Boom.
*Datorn i högsta hugg.

Nooooo!

Åhhh typiskt. Nu messade just in bästa kompis och sa att hon stannar hemma och pluggar idag. Just den tanke som jag haft hela morgonen.  Nu vart det svåååårt att motivera sig till att släpa sig upp ur soffan och klä på sig. För det är ju inte med fjäderlätta steg jag tar mig iväg till skolan mina lediga morgnar om ni trodde det?!

Ja nu får jag rycka upp mig och bara GÖRA DET!

Heipa

Måndag morgon

Ledig idag så självklart är jag redan uppe och har packat skolväskan för att gå till skolan och plugga. :P Idag ska vi slå oss ihop med ett annat gäng som brukar plugga tillsammans för att se vad vi kan lära oss av varandra. Inför förra psykologi tentat gjorde dom så (jag var i göteborg då) och dom tyckte det var bra. Andra gänget hade tänkt på saker som vårat gäng inte hade osv.

Ska nog inte vara i skolan allt för länge idag. Tänkte mig hem kring 13-14 tiden då min hjärna bör vara lagom mosig från allt pluggande. Sen ikväll är det dags för mitt favvo träningspass på hela veckan: Indoor walking 40 min. Är så skönt att börja veckan med ett jobbigt träningspass. Sätter standarden för veckan och man blir inte lika trött i kroppen när man har klinik sen. Fem tummar upp för det alltså.

Blåste ut ett ljus igår och lyckades ta denna fina bilden på röken som slingrade sig.

Tentapluggflykt

Har just plockat fram mina psykologipapper och ska alldeles strax sätta igång med pluggandet (bara tenta-plugg-flykta först med ett blogginlägg). Har till pluggandet plockat fram resterna från mitt lördagsgodis. Köpte mig en påse Riesen men man blir ganska less dom fort så jag sparade hälften till idag. Bra att ha när man ska plugga (intalar jag mig själv).

Idag ska jag förutom att plugga även hinna med att städa här hemma och plantera om mina blommor. Sen kommer en klasskompis till Linus hit för att smaka och godkänna mina lussebullar :P Haha.

Nå nu får tentaplyggflyktandet vara över, måste sätta igång NUUU!

Riesen. Mm mm mmm!

Lussebak

Titta på bilden nedan och svara sen på min fråga: Tror ni det luktar sjukt gott här eller?


Just bakat två plåtar emd lussebullar. Både vanliga och de som syns på bilden. De senare är fyllda med en blandning av smör, socker, kanel och kardemumma som smälter och rinner ut över bullen i ungen. Dom är Limpas favoriter, själv föredrar jag de gammla hederliga med russin.

Snart ska vi bege oss ner på stan för julklapps shopping, lunch och lite annat fix. Efter det är vi bjudna på knytkalasglöggkväll hos min bästa vän och kompis Kistina. Ska vara helt ledig idag och bara njuta av mina nära och kära. Imorogon har jag tänkt plugga psykologi så då blir det mindre av den varan.

Nå nu kom Linus så nu måste vi åka.

Update om mitt liv

Fick tillbaka tentan i näringslära idag. Klarade den som vanligt. Wiiiiio! Nu är det bara två tentor kvar så är det jullov sen. Ska bli såååååå skönt!

Igår hade vi föreläsning tillsammans med tandläkarna från termin 8. En heldag om tandvårdsrädsla med en specialist från Göteborg. Var intressant att höra hur dom jobbar och vad man ska tänka på. Fick 2 patientfall att diskutera mot slutet så att man fick fundera själv kring hur man själv kulle göra utifrån det man lärt sig.

Idag har vi vart på kliniksal men vi har inte haft patienter. Istället har vi fått öva på att palpera (känna) fram käkleden och göra olika tester som man gör om någon har ont/problem med käken. Gick ganska fort så efter det satte vi oss på biblioteket och pluggade inför psykologi tentan på tisdag.

Kunde, tack vare att det gick så fort imorse, sluta 'tidigt' idag. Gick hem kl 14 vilket var skönt för då kunde vi åka och veckohandla och laga middag före kl 17. Så jag har kunnat ägna kvällen åt att julpynta i lägenheten och mysa med min kära sambo. Livskvalité!



Lördag

Började denna soliga lördag med en timmes badminton på IKSU med Limpa. Kul att göra nått annat än att sitta i soffan tillsammans. :P Har just kommit innanför dörren här hemma och svidat om till promenadkläder för snart kommer Magdalena hit och då tänkte vi ta oss en prommis i det fina höstvädret.

Jag har söndag i mitt huvud idag för jag var ledig hela dagen igår. När jag kommer på att det bara är lördag och att jag har hela dagen imorgon att njuta också känns det heeelt ok ;)

Igår på vår lediga dag passade jag och Malin på att plugga. Men för ovanlighetens skull gick vi inte till skolans bibliotek utan vi satte oss på ett cafe i stan. Började med lunch följt av 2 timmars plugg, paus för marängsviss och sen plugg ett litet tag till. Perfekt upplägg! Vi hann gå igenom hela tre ämnen på den tiden vi satt där. Känns som att vi har lite bättre koll på läget nu inför kommande föreläsningar.

Nu ska jag fixa sista innan Magdalena kommer så vi kan ge oss iväg direkt.

Morgon stund..

..har havregrynsgröt i mun. För det är vad jag äter till frukost idag. Jag gillar att variera mig och äta olika. Ibland kan jag äta 7 olika frukostar på en vecka och ibland kan jag fastna för en grej och äta det varje morgon. En sån grej jag kan fastna för är just havrgrynsgröt, en annan är äggröra och bacon. Mmmm mmm mmm! 

Idag har jag heldag i skolan med Oral rehabilitering på morgonen och patientpass på eftermiddagen. Så det är bra att ladda med en ordentlig frukost så jag orkar hela dagen. Igår hade vi också patientpass men tyvärr lämnade min patient sent återbud. Tråkigt att missa en chans att öva men samtidigt fick jag gjort massa grejer som lagt sig på hög så det var inte helt bortkastad tid iaf.

Ikväll ska jag och min bästa vän och kompis Kristina gå på ett zumbapass. Blir mitt andra nånsin. Har ju lovat mig själv att ge det tre chanser innan jag helt väljer bort det. Så vi får hoppas jag gillar det bättre idag. Är bra att hålla igång när man har ett jobb som sliter på kroppen som det vi har. Jag tror man kan förebygga många slitskador bara genom att träna och hålla kroppen stark. Sen spelar ergonomin också stor roll så klart. Lika bra att få goda vanor vad gäller både träning och ergonomi redan nu istället för sen när man får ont.

Nu ska jag slänga på mig skorna och vandra till skolan.

Radiokändis???

Har nyss pratat med producenten för Karlavagnen i P4. Kvällens tema är 'Varför blev du det du blev?'.Dom hade hört talas om min brokiga väg fram till tandhygienistprogrammet och ville prata med mig om det. Så dom kommer troligen att ringa upp mig för ett litet snack om min karriär under kvällen. Spännande :)

Har ju jobbat med lite allt möjligt jag och tror att det är så för många ungdomar idag. Jag har praktiserat på bageri, dagis och sjukgymnastiken i Kalix, jag har jobbat på både charkuterier och ett slakteri

Har alltså hunnit med ganska mycket i mitt endast 23 år långa liv. Fatta hur mycket jag ska ha hunnit med när jag är 65 då!!!

Lovisa´s Bakery

Fick tillbaka tentat i protetik i torsdags hade 20.5 av 24 poäng. Inte illa pinkat va? Har en ny tenta nu på fredag i näringslära. Bara att ladda om då så man är redo för en ännu en pluggvecka på biblioteket.

Imorgon fyller min kärlek, sambo och bästa vän år. Så idag har jag bakdag här hemma inför 'kalaset'. Har bakat i ca 2h och resultatet hittills är en plåt dumlekakor, en och en halv plåt chokladmuffins och en form havrekakor i ugnen. Sen är det bara macarons kvar att baka. Har vart riktigt effektiv om jag får säga det själv. Och gott blir det också.

Dumlekakor

Vita chokladmuffins med citron och hallon

Mammas havrekrämkakor.

Kalixhelg

Inte så mycket att rapportera från förra veckan. Tenta måndag, ledig tis, patient hela onsdagen och torsdag em och på fredagen tog jag ledigt för att kunna åka hem till Kalix på torsdagskvällen.

Spenderade hela helgen där. Åt fredagsmys middag hos Linus föräldrar där det bjöds på älggryta, hemmabakat tunnbröd och julmust. På lördagen var det nån matgrej i stan så det bjöds på löjromssnittar och musik följt av middag hos mina stamceller. Där blev vi bjudna på kyckling i lergryta och bananasplit med hemma gjort chokladkolasås. Sen på kvällen var vi bjudna på maskeradfest hos en kompis. Jag var utklädd till följande:

Tjejen i King Kong. Fick låna dräkten av Malin.
(Inte jag på bilden om ni inte såg det :P)

På söndagen packade vi bilen full av löjrom, älkött och bullar och styrde kosen hemmåt. Skönt med en weekend borta då man kan tänka på annat än skolan. Men nu blir det inte nån mer resa hem förrens till jullovet.

RSS 2.0