Färdig

Det kändes bra när jag skrev tentan idag. Var klar efter ca 20 minuter, typ rekord :P Vi var många som var klara då så vi behövde inte sitta de obligatoriska 30 minutrarna vilket var skönt.

Efter tentan gick jag och 'gänget' till ålidhemscentrum för det obligatoriska efter-tentan-fikat. Har gjort det efter varje tenta denna terminen och det är en mycket bra tradition enligt mig. Mysigt att få sitta ner en stund efter tentorna och snacka skit om allt möjligt i livet i en miljö som inte är skolan :)

När jag kom hem la jag mig i soffan och surfade en stund sen var det dags för lunch och efter den har jag städat fram tills nu. Är ledig imorgon så jag tänkte försöka slippa städa då. Älskar känslan av ett nystädat hem men älskar inte att städa lika mycket :P

Fick bli en stor kofta idag. Kofta = bäst när man skriver tenta.

Oral mjukvävnadspatologi

Fick tillbaka tentan jag skrev den 7:e. Hade bara tre fel så jag hade ju klarat den med goood marginal. As usual ;) Men då hade jag pluggat stenhårt också.

Var ett slavrfel som gjorde att jag missade 2 poäng och det tredje fattar jag inte varför jag inte fick för jag hade svarat på frågan rätt. Vet inte vad mer han ville ha ut i svaret för att få den sista poängen. Hmm nåja så länge man har godkänt är det inget att lägga  energi på.

Nu alltså ladda för tentan kl 10.

Oral rehabilitering

God morgon! Idag kl 10 skriver jag tenta i oral rehabilitering. Har inte pluggat nästan något (till skillnad från förra tentan) men jag tror att det kommer gå bra ändå. Är inte ett så stort ämne och de övningstentor jag gjort har gått bra. Får återkomma efteråt och säga hur det kändes. 

Annars är vi lediga idag så efter tentan tänkte jag gå hem och städa färdigt här hemma. Började med en riktig storstädning igår eftermiddag och hann bara klart två rum. Städar inte bara utan jag rensar ut grejer som är trasiga och tar tag i andra saker som inte blivit av, ex hängt upp några tavlor. Var hur skönt som helst att gå och lägga sig igår i ett nyvädrat sovrum i en säng med nytvättade lakan. LYX!

Nu blir det frulle i mitt nystädade blänkande kök och sen ska jag läsa nyheterna på nätet som uppladdning för tentan.

Indoor walking

Oj vad en vecka går fort. Det är redan 6 dagar sen jag skrev sist. Skärpning på det! Iaf nu när jag har så mycket tid över.

Vi är inne i en väldigt lugn period nu i skolan. Många halvdagar och många helt lediga dagar. Sjukt skönt, även fast jag går till skolan och pluggar på biblioteket mina helt lediga dagar. Men då kan jag iaf bestämma själv när jag vill gå och hur länge jag vill sitta. Bara onsdagar som vi har heldag nu och tack vare att resten av veckan är så slapp kan man ta dom med en klackspark.

Nu ska jag dra iväg på et pass på IKSU. Ska testa något som heter Indoor walking. Typ som spinning fast man står på en cross trainer. Ska bli spännande att se om det kan vara nått för mig. Enda som är jobbigt med det är att det regnar och blåser apmycket just nu så jag är inte så pepp på att ge mig iväg. Tur jag har Linus här hemma som ger mig onda ögat när jag inte går :P

Dags att byta om och dra!

En nästan helt färsk bild på mig.

God morgon

Sitter och äter frukost och förbereder mig för dagens klinikpass. Har klinik både på morgonen och eftermiddagen på onsdagar. Det är veckans tuffaste dag samtidigt som det är den dagen man lär sig absolut mest på. Tuff är den för att det är fullt ös från 8-16 och sen ska man skriva journal och så så jag brukar inte vara klar förrens kring 17. Är helt utpumpad när jag kommer hem på kvällarna. Skönt att jag har sovmorgon imorgon!

Ikväll kommer Linus hem efter ett dygn i Stockholm. Han har vart där nere för att kolla på landskampen. Extra kul att Sverige vann igår när han var på plats och att det gick fin fint utan Zlatan. Ska slänga ihop någon god middag och ta fram vårat M.I.G och Yatzy så vi kan ha en riktig myskväll. Sånna kvällar är också viktiga för att orka med skolan. Man måsta tillåta sig att tänka på något annat än skolan hela tiden annars tror jag att man skulle bli tokig.


Tenta hit och tenta dit

Har inte haft internet på hela helgen så därför har jag inte kunnat skriva att tentan gick bra. Eller det vet jag inte ännu för vi har inte fått tillbaka den men den kändes bra iaf :)

En tenta jag däremot fått tillbaka är parodontologin och den hade jag klarat. Men annat vore väl konstigt när vi fick ha böckerna med oss. Alla i klassen hade klarat den vilket alltid är roligt. Yay oss!

Nu är det två veckor till nästa tenta så jag kan passa på att vara ledig från allt plugg några dagar. Gött!

Avtryck

Tenta imorgon igen kuuuul. Har jag tur klarar jag mig. Har pluggat stenhårt i veckan. Först är det skola hela dagarna och sen verkligen råplugga på kvällarna för att hinna. Senaste två kvällarna (och även ikv när jag skrivit klarT detta) har jag suttit med öronproppar i köket för att inte distraheras. Sen har jag haft äggklockan ställd på 35 min. Varje gång den ringer får jag en 10-15 minuters paus. Efter pausen är det bara att sätta sig och plugga 35 min till. Väldigt effektiv pluggmetod, iaf för mig.

Ni kan ju gissa om jag däckar så fort jag ens kommer i närheten av en säng. Men samtidigt är det ganska kul, man måste ju känna att man lever ibland :P

Idag på skolan hade vi hyrt ett grupprum från 9-12 och efter det hade jag klinik. Idag skulle vi öva att ta avtryck på varandra. Någon jag inte är helt ovan med sen mina dagar i Kalix. Har ju fått det gjort på mig en sisådär 1000000 ggr av Sofie och fått testa själv nån gång. Så det gick så klart strålande! ;) Fick ta om ett avtryck som han stelna innan jag fick in det i munnen på Nicole så det räknas ju knappt efter som det inte hann bli ett avtryck. Haha man måste vara riktigt snabb alltså.

Nu ska jag alltså plugga sista (döds)rycket innan tentan imorgon. Har en red bull redo som ska få liv i mig om jag blir för trött. Wish me luck!

Bilder från några av alla de gånger jag tagit avtryck i Kalix.


Zumba

Ikväll har jag testat mitt första pass på IKSU, Zumba. Vart inte stormförtjust direkt men har lovat mig att ge det tre gånger innan jag ger upp. Tänker att det kan vara roligare när man lärt sig stegen någorlunda.

Jag tycker att det är skönt att varva skolan med träning. Då får man en liten stund för sig själv då man kan tänka på något annat. Spec skönt kan de vara de dagar då man bara sitter och råpluggar i böckerna och helt tömmer hjärnan på energ då får kroppen ta över ett tag och hjärnan vila.

Tyvärr är jag dålig på att ta mig iväg under veckorna om jag inte får någon med mig. Men som en sjukgymnast sa till mig en gång. Bra träning är den som blir av. Och nu när jag testat på det här med pass kanske jag kan få iväg mig själv lite oftare.

Imorgon blir det plugg inför tentan på biblioteket hela dagen. Har nämligen tenta igen redan denna fredagen. På tandhygienistprogrammet gäller devisen Fullt ös medvetslös typ.. Iaf under perioder. ;) Men jag gillar't!

RSS 2.0