Nollning

Herregud vilket långt inlägg det blev. Guldstjärna i kanten för den som orkar läsa hela. Kommentera gärna om ni gör det :P Förhoppningsvis kanske detta ger blivande studenter och föräldrar till blivande studenter en bild av hur en nollning kan gå till.

Jag har inte bara börjat om med utbildningen igen efter sommaren utan jag har även tagit på mig att tillsammans med några ur klassen välkomna de nya terminettorna. Jag är alltså nollningsgeneral. :)

Tandhygienistprogrammet i Umeå har inte någon riktig tradition av nollning och våran egen var inte något att hänga i granen. Så vi var ett gäng som bestämde oss för att 'det ska vi ändra på'. Vi vill att de nya hygienisterna som börjar här ska känna sig välkommna och att de ska få en så bra kontakt med oss 2:or som möjligt så att de kan fråga oss om tips och hjälp. (Vi har nästan inte pratat med våra faddrar (med några få undantag) och det har gjort att vi fått klara allt själv. Inte fått tips om olika kurser, vilken litteratur man ska köpa, hur vissa lärare är m.m. Det är ett stöd som vi känner att vi saknat och nu alltså vill ge till de som är yngre än oss.)

Så innan sommaren satte vi oss och planerade lite olika aktiviteter för de blivande nollorna. I måndags fick vi sen komma och prata med dem efter deras upprop och visa runt dom på skolan och kårhuset. Efter skolan tog vi med dom ner till nydalasjön för lite lära-känna-varandra-lekar och grillning där vi bjöd på korv och pinnbröd. Vi delade också in dom i lag som dom nu under veckan får samla in poäng till. Var en riktigt mysig kväll och de flesta var kvar tills det var alldeles mörkt ute.

På tisdag hade vi ingen aktivitet inplanerad utan då fick dom tid till att med sina lag utföra de uppdrag vi gett dom. Bl.a har dom fått en tandborste som dom ska använda till att försöka byta till sig fina pressenter till oss generaler, fota fig i olika stadsdelar och göra en mänsklig pyramid mitt i stan.

Igår (ons) bjöd lärarna oss och nollorna på lunch på Fabriken. Vi fick varsitt fadderbarn och sjuuuuukt god mat. Efter det var det tänkt att vi skulle ta med nollorna och spela volleyboll vid IKSU. Men det regnade så vi dealade till oss att få stanna på Fabriken och använda deras lokaler nån timme extra. Då körde vi lekar och flera stafetter. Var riktigt roligt och även vi generaler var med och tävlade i lagen. Haha många skratt och väldigt lyckat trots de sista-minuten ändringarna vi fick göra.

Ikväll är det inga aktiviteter utan de får chans att samla poäng på egen hand. Imorgon däremot blir det aktiviteter må ni tro. Vi ska ha en Hattfest med tävlingar, uppdrag och lekar. En hattfest är precis vad det låter som, en fest där man ska bära hatt (valfri tolkning). Jag ska ha på mig en duschmössa och en badrock. :) Laddat för detta hela veckan nu och jag tror det kommer bli TOPPEN!

Tänkte att jag ska ta och berätta om hur vi tänker när det gäller alkohol och så under nollningen. Alkohol är väldigt förknippad med nollning. Skolan och medicinska kåren sponsrar inte alkohol utan det som dricks är egen medtagen dricka. Däremot har vi alltid med och erbjuder alkoholfritt till de som vill. Vi vill ha en snäll nollning så vi hetsar inte nollorna att dricka och de som dricker håller sig till någon öl eller nått glas vin. Vi vill att de ska känna sig trygga med oss. Vi vill att det ska vara lika självklart att inte måsta dricka som att de som vill också får göra det. Vi har iofs haft fina nollor som alla tagit det väldigt lugnt under veckan, i onsdags ex hade ingen med dricka, vi hade superkul och alla som stannade deltog på allt (kanske 25-30pers). Fokus ligger på att ha kul, lära känna varandra och bygga bra relationer mellan klasserna som håller hela utbildningen ut.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Känns som ni kopierade nollningen ni var med om förra året väldigt bra med grillning och lära-känna-varandra-lekar vid nydalasjön, poänguppdrag, bytesleken och en fest. Det var ju det ni fick göra, så den kanske inte var så dålig trots allt?

2011-10-09 @ 11:42:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0