Tenta

Idag skrev vi tenta i pedodonti. Terminens första och näst sista tenta. Vi skriver bara två då vi har examensarbetet som tar mycket tid och sen har vi några ämnen där vi har examinationer i form av seminarium. Skönt att slippa skriva massa tentor hela tiden. ;)

Är nöjd med tentan och det känns som att jag klarat den. Svarade på alla frågor och tyckte jag fick till bra svar. Så jag hoppas på att jag känner rätt.

Imorgon har jag patient på förmiddagen och sen efter lunch har jag och Linus bestämt för att åka hem till Kalix över helgen. Haha det var Linus förslag och det kom helt spontant vid middagen. 'Ska vi inte ta och åka hem?' Han som man brukar måsta övertala med tvång för att ens handla en dag då det inte är planerat. :P

Sen på tisdag den 14:e ska jag vara på Nolia i Piteå och prata med gymnasieungdomar om utbilndingen och Norrbottens läns landsting precis som förra året. Hoppas det blir ännu roligare än förra året. Helt klart värt att missa alla hjärtans dag för. Ska man missa den ska man göra det med nått kul ;)

Jag lever!

HEJ :D

Det var ett tag sen. Har massor att berätta för er. Fr.o.m. 23/1 går jag officiellt 4:e och sista terminen. Vi ska under denna termin läsa Pedodonti (barntandvård), Ortodonti (tandreglering), Tandvård för vuxna med särskilda behov, Munhälsoinformation till grupp (föreläsa på ex skolor) och skriva examensarbete. Självklar ska vi fortsätta ha patienter några gånger i veckan och i slutet på terminen kommer vi ha 5 veckors praktik. Mycket roligt att se fram emot alltså.

Just nu läser vi Pedodonti och tentan är på torsdag i veckan. Jättekul ämne och jag ser verkligen fram emot att få jobba med barn sen. Den lilla erfarenhet jag har av barntandvård (4 mån praktik på folktandvård) är att det är väldigt intressant, spännande och kul. Man måste tänka på vad man säger och hur man aggerar mycket mer än med vuxna. Barn måste ha klara och tydliga instruktioner och man måste förklara på ett annat sätt. Jag älskar barn och barn brukar oftas gilla mig för jag ger mig in i deras lekar med samma entusiasm och fantasi som dom. Så det återstår ju att se om jag kan lyckas använda mig av det i arbetet sen när man samtidigt måste framstå som professionell. Öva, öva, öva.

Vi har även påbörjat arbetet med examensarbetet. Ska berätta mer om vilket ämne min grupp har valt i ett separat inlägg.

Nu ska jag slänga av mig mjukiskläderna och på med träningsdressen för jag ska spendera 3h med klassen på IKSU. 1h badminton med Malin och 2h volleyboll med hela klassen. Kul.

Tandvård för vuxna
med särskilda behov

RSS 2.0