Sommarjobb

Snart har jag gjort min första vecka på sommarjobbet. Är på folkis i Kalix precis som förra sommaren. Ska jobba till 15/7 och jag kommer att sitta i receptionen och ta hand om telefonbokningen. Förhoppningsvis kommer det bli lika lugnt som förra sommaren så jag kan hinna med att baka en och annan kaka till mina workbuddies också. 

Sen från 15/7-5/8 Kommer jag vara ledig för att den 6/8 börja min hygienisttjänst. Jag har alltså fått jobb :) Yey mig! Kommer jobba 50% i ett år samtidigt som jag läser det tredje året (som är frivilligt) i Umeå. Tredje året är upplagt så att man bara behöver vara på plats 3-4 veckor på hela terminen vilket gör att man kan ha ett jobb samtidigt. Kanoners om ni frågar mig. 

Nu måste jag sova för jag ska cykla till jobbet imorgon. Cyklade igår och mätte sträckan med min nya pulsklocka vart 11,47 km enkel väg. Tar mellan 40 och 50 minuter beroende på hur svettig jag kan tänka mig att bli :P haha. Cyklar man bara några gånger har man fin fin vardagsmotion och håller konditionen på topp. Tråkiga är att man måste vakna före Goko för att man ska hinna i tid. Därför säger jag nu god natt!

Första lagret på en jordgubbs- och hallontårta. Tårta uppskattas alltid på jobbet.

Examen

Nämen så att.. då var en annan färdig tandhygienst dårå.. Inget märkvärdigt med det. Har ju bara gått igenom en helt utbildning. Utan en endaste omtenta dessutom.. Jorå så att...

Haha så jäkla konstigt att vi är färdiga. Tiden har gått så fort att jag knappt hunnit med. Vi började med en examenscermoni på skolan. Skiiitfin och mysig med sång och musik från några kursare, tal av moi, tal av olika lärare, blommutdelning från oss till lärarna, blommutdelning från lärarna till oss, mingel efteråt med allas anhöriga och fotografering. Efter det åkte jag och mammsen och pappsen till stan för att köpa en pressent till mig. Ni kan få se den sen någon gång. Och när vi var klara i stan bestämde vi oss för att käka på en restaurang vi blev rekommenderade som heter Garaget.

Le Garage var verkligen ett ställe jag kan rekommendera. Maten var att toppklass och stället var jättefint. Vi vart glatt överraskade och att det var så bra där gjorde helt klart att kvällen vart en sån där toppkväll som man kommer minnas länge. Bredvid restaurangen låg skulpturparken, så efter maten tog vi oss en runda och kände oss kulturella.

Tack för igår alla som var med. Och tack klassen för två fina år tillsammans. (I talet jag höll gjorde jag en miniresumé av alla terminer, kanske gör nått liknande här sen)Redo för examen

Jag och Joeltass

Jag och Mallis <3

Jag höll avslutningstal å klassens vägnar

Klassen

Yeeeey!

Färdig hygienist!

Firade på Le Garage


Back in Umeå

Nu är jag tillbaka i umeå efter 5 veckors praktik i Kalix (och helger i både gbg och sthlm).

Sista veckan på jobbet gick i racerfart och den var över innan den ens börjat. Hade precis som tidigare veckor egna patienter varvat med att askultera hos mina handledare och tandläkarna. Har lärt mig massor under praktiken men också insett att jag redan kunde endel. När vi skulle ut på praktiken var jag (även om det kanske inte syntes på utsidan) ganska nervös för att jag tyckte att jag inte kunde något. Men sen när jag började ha egna patienter så vista jag ju ändå vad jag skulle säga och göra :P Haha!

I torsdags var det ett lopp i Kalix som heter strandruset. Tror det var 5.3 km långt och självklart var vi ett gäng från jobbet som anmälde oss. Dock var det ingen av oss som sprang. Jag är fortfarande sjuk från göteborgsvarvet och de andra hann inte riktigt komma iform eftersom vi bestämde på fredagen att vi skulle springa.. Inte lätt att klara springa 5 km med bara 6 dagar att förbereda sig ;)

Har iaf haft kul på praktiken och har (som jag sagt flera gånger) lärt mig massor. Än är det nog många år kvar innan man har lärt sig yrket ordentlig. Och fullärd lär man väl aldrig bli. Men jag känner att jag kommit en bit på vägen och jag har insett att det inte är så svårt som man kanske tror.


RSS 2.0