Praktikvecka 4

Ojoj jag har redan haft nästan 4 veckors praktik. Tiden bara rusar iväg och nästa vecka är den sista praktikveckan innan examen.

Idag och igår har jag haft egna patienter. Är huur kul som helst. Har vart ganska trött hela dagen då jag tror att jag har en feber på gång, men så fort jag får in en patient på rummet blir jag pigg och glad och glömmer tröttheten. Känns verkligen som att jag har valt rätt yrke. Jag är social, omvårdande och pedagogisk och när jag har funderat på vad-jag-ska-bli-när-jag-blir-stor har jag vart inne på sjukgymnast, dietist, lärare, dagisfröken och diverse praktiska arbeten där man jobbar med kroppen. Tandhygienist yrket innehåller alla dessa element.

Jag får lära ut och vara pedagogisk som en lärare.
Jag får prata mycket om både kost och hälsa som en dietist.
Ta hand om mina patienter och hjälpa till med de problem de kan tänkas ha.

Jag får träffa många barn och vara med som en del i deras uppväxt och sist men inte minst så får jag jobba praktiskt. Helt rätt yrke för mig som ni hör.

Och sen måste jag få avsluta med att berätta: Igår hade jag en kille som efter besöket bad sin mamma gå in igen för att hälsa till mig att 'Mamma hon var den bästa tandläkaren jag någonsin har gått hos'. Då har han ändå varit endel hos folktandvården. Sånt värmer i hjärtat så jag nästan börjar gråta, blödig som man är =).


Helluu

Jag är sämst på att uppdatera så nu får ni allt på en gång istället. Kul för er...

Praktiken: Går bra. Har mina egna patienter, mestadels barn och ungdommar. Är superkul och utamnande att ha just barn. Dom är så fina med sina frågor och funderingar. Dom kommer in och är lite nervösa men direkt man vunnit deras förtroende får man höra berättelser om allt mellan himmel och jord och dom vill veta allt om mig och min utrustning på rummet. Älskart!

Har endel vuxna patienter med. Det har jag ju mer erfarenhet av från skolan men det är perfekt nu när man har en handledare som har mer tid för en än lärarna på skolan. Dom har ju 8 elever att hjälpa medans handledaren bara har en. Får lära mig många små tips och triks på ex hur jag ska sitta, hur man kan vinkla spegeln, knep för att få bra röntgen bilder m.m.

Träningen: Sprang förra lördagen Göteborgsvarvet. Började känna att en förkylning var på gång ca 1 vecka före loppet och på morgonen för loppet hade jag ont i halsen. Tänkte först inte springa men jag skulle ändå följa med Melissa (klasskompis) till starten och drog på mig löpargrejerna 'ifall att'.. Självklart kunde jag inte motstå frestelsen när jag kollade på alla som startade så jag bestämde mig för att springa ändå men ta det Vääääldigt lugnt. Inte pressa kroppen och upptäcka att jag har ett hjärtfel som kommer fram vid förkylning och ansträngning så jag DÖR... Utan bara jogga lätt och ta mig runt. Ångrade mig väl ca 7 minuter efter starten då första uppförsbacken kom och resten av de 20 km som kom efter det :P Haha skämt åsido. Det var tugnt och det kändes att jag var sjuk men det gick bra och jag kortade faktiskt ner tiden med 4 minuter från förra året så det märks att jag tränat.

På söndagen var jag SÅ SJUK. feber, näsan rann och det skar som knivar i halsen. Nu börjar jag känna mig piggare. Så efter att ha vilat i en vecka har jag idag mjukstartat med en 8 km prommenad 'runt byn' här hemma. Underbart med musik i öronen och vårsolen i ansiktet. Ska testa att springa en kortare runda här i veckan.

Privat: Förutom en långweekend i götet förra veckan tors-mån med varvet, häng hos storebror, shopping och Liseberg har jag även hunnit med ännu en långweekend denna helgen. Har spenderat några superfina dagar i Stockholm. Åkte ner på torsdagen och fick bo hos lillebror denna gången. Shoppat på stan, firat pappas 60 årsdag (igen), njutit i solen och sist men inte minst vart på bröllop. Min kusse Sofia gifte sig med sin Jens. Otroligt vackert och mysigt bröllop. Personligt och avslappnat med god mat, trevliga människor och fina tal. 5 av 5 möjliga.

Har också klippt mig. Bild kommer när den kommer :P

Spexar före start

Många självplågare på plats

Ser på när vinnaren paserar 10 km efter 29 min. Han gick i mål på 1.00.23 = rekord.

Gänget före start

I startfållan. Ser ni mig?

Precis vid start. Första 20 stegen kändes väl ok sen var det tuuuungt :P

Folkhav på Avenyn.

Uppför Avenyn.

Nerför Avenyn.

HAHAha fightingface med ca kvar 400m till mål.

NÖJDA tjejer efteråt.


Vackra (Bild från morbror Martin)

Vackraste. (Bild från Kusin Elins blogg)


och så här ser jag ut numer om ni undrar...

Inte nån större förändring på hela terminen egentligen mer än att håret fått växa fritt och nu för tiden är alldeles för långt.

Hej!

Var ett tag sen.
Är i Kalix och har min avslutande 5 veckors praktik innan examen. Detta är det sista jag gör innan jag blir färdig hygienist (förutsatt att jag klarar det).
Har sedan jag kom till Kalix hunnit fira att farsgubben blivit 60, börjat min praktik, firat valborgs, skickat Limpa till Barcelona och sprungit en del.

På pappas kalas/fest/middag med massa av hans vänner hade vi oförskämt trevligt och åt massa god mat. På menyn fanns, grillade lammkotletter, grillad kyckling, egenrökt lax, Annas oknådade bröd, sallad med oliver, fetaost och rostade solroskärnor, grillade grönsaker, fetaostsås, avokadosås, blåbärspaj och det hela avslutades med att en aladdin ask skickades runt till kaffet. MUMS!

I måndags mjukstartade jag praktiken med en halvdag hos Linda <3. Bästa mentorn man kan få! Hon har lagt upp min praktik så bra, så bra. Tyvärr är det nått fel på rummet jag ska ha nu under praktiken och det kommer fixas först nästa vecka. Så nu i veckan får jag vara med Linda och Sofie och ta några av Lindas patienter istället. Men det funkar lika fint det.

Sen håller dom på att byta en grej i systemet som ska gälla från nästa vecka, så det blir mycket dataträning för både mig och Linda. Haha ibland är det lite 'snillen spekulerar' när vi håller på.

Annars så springer och går jag varje dag. Just nu är det mycket fokus på att få fart i benen. Har en 4 km runda som är perfekt att springa runt. Försöker slå min egen tid varje gång jag springer. Någon gång försökte jag mig på att köra intervaller men det är APsvårt när man springer ute och inte har ett löpband som håller farten åt en.

Det var la typ det jag har att berätta just nu.

Lev och må!

RSS 2.0