Välkommen hit!

Börjar med världens längsta inlägg, lovar att de kommer bli kortare i fortsättningen.

 

Jag heter Lovisa, är 22 år gammal och kommer från Kalix, en stad som ligger i norrbotten och som är mest känd för sin löjrom. För en vecka sen flyttade jag till Umeå i västerbotten med min sambo. Här ska jag läsa tandhygienistprogrammet på universitetet. Syftet med denna blogg är att ni ska kunna följa mig under de tre år jag kommer studera här. Jag kommer att fokusera mycket på själva skolan och utbildningen i denna blogg och ska försöka att lämna det privata utanför.

 

Hoppas jag kommer kunna ge en bra bild av hur det är att vara en student här på Umeå universitet och kanske t.o.m inspirera någon så pass mycket att dom också söker sig hit så småningom.

 

I detta första inlägg tänkte jag presentera mig ordentligt så att ni vet vem jag är som skriver. Namn, ålder och härkomst har jag redan tagit så nu tänkte jag berätta min livs historia lite snabbt:

 

När jag 16 år gammal gick ut högstadiet ville jag bort från Kalix, och hamnade då i Göteborg där jag under mina gymnasieår gick livsmedelsprogrammet. 2007 tog jag tog studenten och gick ut som färdig charkuterist och styckare. Jag valde då att flytta hem till Kalix igen p.g.a kärleken. Under ett halvår jobbade jag som styckare på ett slakteri i Luleå innan jag fick jobb i kalix på Silja lines bokningskontor. Där blev jag i två härliga år. Så en dag på en utbildningsmässa träffade jag min tandläkare Agneta, som även är chef på folktandvården i Kalix.  Och det är här  vi kommer in på hur det kommersig att jag nu sitter här i Umeå och skriver detta.

 

Hon hade redan när jag var 19 år sagt att 'Du ska bli tandhygienist' men detta hade jag snabbt avfärdat. Nu 3 år senare var hon på mig igen och denna gången kände jag att det kanske är nått för mig ändå. Fick möjligheten av henne att genom en 2 månaders praktik få prova på hur det är att jobba som tandhygienist och detta erbjudande ångrar jag inte att jag tog. Dessa två månader blev tre och sen även några veckors sommarjobb. Hade så roligt med alla på kliniken och efter bara 2 veckor där hade jag bestämt mig 'Jag ska bli tandhygienist!'. Sökte direkt in till skolan och lyckades bland 500 sökande få en av de 35 platserna här i Umeå. Och här är jag nu alltså.

 

Igår var första dagen i skolan med upprop, rundvandring, id-kortsfotografering m.m. Många intryck att ta in och måååånga namn att lära sig, men jag klagar inte. Äntligen gör jag nått som känns helt rätt.

 

Då vet ni allt det finns att veta om mig...typ. Nu måste jag lägga mig för väckarn ringer kl 07.00 imorgon och då har vi första riktiga lektionen. Kan vara bra att vara pigg och kry då.


Här får ni se en bild så ni vet hur jag ser ut också. Denna bilden togs igår och sitter på mitt id-kort som jag kommer att ha under de 3 år jag går här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0